Gå til hovedinnhold
Tilbake til forsiden

Om Entur

Vi samler hele landets kollektivtilbud, slik at det blir enklere for deg å velge kollektivt.

Hva gjør Entur?

Med Entur finner du busser, trikker, tog, baner, ferger, sparkesykler og bysykler samlet på ett sted. Alle sender nemlig inn informasjon og data til oss. Basert på data vi får inn, lager vi Entur-appen for deg som reiser, og digitale tjenester som hele kollektiv-Norge kan ha nytte av.

 

En nasjonal reiseplanlegger

Med Entur kan du søke etter reiser og få alternativer fra alle kollektivselskaper i hele landet, deriblant buss, tog, trikk, bane, ferge og by-og sparkesykler. I appen kan du kjøpe billett til alle tog og flere av landets kollektivselskaper. Vi jobber kontinuerlig med å kunne tilby flere billetter, gjennom samarbeid med selskapene som kjører kollektivtransporten i Norge.

Les mer om Entur-appen her.

Salg og billett

Entur lager digitale tjenester som gjør at togselskapene kan selge og lage billetter. Om du kjøper billetten din i automat, i et av togselskapenes app eller nettside, eller av oss i Entur så går salget igjennom våre tjenester. Ved å benytte et felles system for salg av billetter, sparer vi samfunnet for ressurser, siden selskapene ikke trenger å utvikle egne løsninger. Vi jobber også for at flere transporttilbydere skal kunne koble seg på vårt salgssystem.

Kollektivdata

Vi omgir oss med stadig mer data. Slik er det også i kollektivsektoren. For eksempel om hvor full bussen er, reisemønstre i en pendlerhverdag, rutetider og forsinkelser. For at denne dataen skal kunne gi oss en samfunnsverdi, må den utnyttes. Dette er en av oppdragene Entur har fått fra Samferdselsdirektoratet. Ved å samle, foredle og dele data om kollektivtrafikk bidrar Entur til å gjøre reisehverdagen enklere for folket, og kollektivtrafikken mer effektiv.

 

Entur samler data om

stoppesteder

58 239

stoppesteder

kollektivselskaper

57

kollektivselskaper

daglige_ruter

4000

daglige ruter

Hvorfor finnes Entur?

Entur er opprettet og eies av Samferdselsdepartementet og er til for å tilby kollektivtransporten grunnleggende tjenester innenfor reiseplanlegging og billettering på konkurransenøytrale vilkår. Vi skal gjøre det enklere å reise fra storby til storby, fra landsdel til landsdel og på ditt eget hjemsted.

Entur bidrar til oppnåelse av viktige transportpolitiske mål som en enklere reisehverdag, mer for pengene, effektiv bruk av ny teknologi, Norges klima­ og miljømål og nullvisjon for drepte og hardt skadde i trafikken. Entur kobler kollektiv­-Norge sammen, og samarbeider med aktørene i kollektivsektoren om enkle, bærekraftige reiser.

Her kan du finne resultater og årsrapporter fra Entur.

Tavla

Gjør det enkelt å reise kollektivt til din bedrift.

Lag din egen Tavle her.

Tavla
Tavla