Gå til hovedinnhold
Tilbake til forsiden
Min side

Hittegods

Har du mistet noe på et tog eller en stasjon? Søk etter og etterlys det du savner i vårt hittegodsregister og se informasjon om hittegods her.

Enturs hittegodskontor tar hånd om gjenstander mistet og gjenglemt på tog i Norge. Om du har mistet noe på en togreise eller en stasjon, må du gå inn i vårt hittegodsregister. Her kan du søke etter gjenstander vi har funnet, eller etterlyse det du savner. Du vil da bli kontaktet hvis din eiendel blir funnet.

Se også kontaktinformasjon og åpningstider ved våre hittegodskontor lenger ned på siden.

Slik fungerer hittegodsregisteret

I hittegodsregisteret vårt kan du søke blant alle gjenstander vi har funnet på togstrekningen og i tidsperioden du har reist. Om du ser en oppføring som stemmer med det du har mistet, kan du gjøre krav på gjenstanden. Vi vil da behandle informasjonen din og bekrefte at gjenstanden er din.

Hvis du ikke ser noe som stemmer overens med det du har mistet, kan du enten søke på nytt senere, eller lage en etterlysning i systemet. Du vil da bli kontaktet dersom eiendelen din blir funnet.

Merk at det kan ta opptil syv dager før hittegods ankommer våre kontor.

Dette skjer med det du glemmer

Gjenstander som havner på Hittegodskontoret blir oppbevart i tre måneder, utenom fersk mat. Alt som leveres til hittegodskontoret registreres i et datasystem. Hvis ingen etterlyser det eller gjør krav på godset, så går det videre til veldedige formål. Entur har avtaler med organisasjoner som «Gateteamet i Oslo», «Vision for all», «Himmelpartner» og «Fretex».

Verdisaker som pass, mobiltelefoner og lommebøker sendes videre til politiet etter 14 dager – 1 måned. Gjenglemte PC-er og annen elektronikk blir destruert etter 3 måneder.

Skadet eller stjålet bagasje

Har du vært uheldig og skadet bagasjen din etter å ha reist med tog, anbefaler vi at du benytter reiseforsikringen din. Det samme gjelder hvis du har blitt frastjålet bagasjen din. Ved tyveri anbefaler vi i tillegg at du anmelder forholdet til politiet. Ønsker du likevel å melde ifra om skadet bagasje må du ta kontakt med togselskapet direkte.