Gå til hovedinnhold
Tilbake til forsiden

Aktuelle saker

På denne siden vil du finne en oversikt over alle artikler som er publisert.

En mann står ved stoppestedet Saltkopp. En han har koffert, og bussen er akkurat på vei til å stoppe. Foto

Disse kollektivbillettene kan du kjøpe i Entur-appen

I Entur-appen kan du kjøpe billetter til alle togreiser i Norge utenom Flytoget. Men visste du at vi tilbyr billetter til 90 prosent av reisene som faktisk gjøres i kollektivtransporten i Norge også?

#reisende
Blått banner med teksten "Halaien Sone A! Nå kan du få rabatt på reiser med Skyss i Entur-appen" Banneret viser en illustrert hånd som holder en telefon. På telefonen er et bilde av en billett med et prosenttegn på, for å illustrere en rabattordning.

Nå kan du få rabatt på reiser med Skyss i Entur-appen

Kunder har etterspurt fleksible kollektiv-billetter. Derfor har Skyss lansert en rabattordning for enkeltbilletter som også er tilgjengelige i Entur-appen.

#reisende
Bilde fra en togkupe. Man ser en mor og en datter som smiler og ser på interrailbillettene sine. I bakgrunnen ser man ut av togkupeens vindu.

Nytt år, nye ferieplaner!

Hvor tar drømmene dine deg?

#reisende
Bilde av en hånd som holder en telefon med Entur-appen åpen. Appen viser et reiseforslag på reise fra Otta til Lillehammer. Logoene til Innlandstrafikk og Entur står ved siden av hånden

Nå kan du kjøpe alle billetter fra Innlandstrafikk i Entur-appen!

Med alle billetter i Entur-appen har de reisende alt på ett sted, slik at det blir enda enklere å reise kollektivt både i eget fylke og i resten av Norge.

12. februar 2024

#reisende
KI-generert bilde av en jente med en mobil i hånden. Hun ser opp på en mørk vinterhimmel, der en stjerne lyser, med illuminiserte kollektivreise-symboler henger rundt. Til høyre i bildet ser man en buss.

Entur og jakten på reisesøket

Les om hvordan algoritmen til vår reiseplanlegger fungerer

22. desember 2023

#reisende
Bilde av et av Enturs billettsalg. To verter står på sine servicepunkter og hjelper kunder.

Åpningstider julen 2023

Kundesenteret og billettsalg på stasjonene har endrede åpningstider i julen.

12. desember 2023

#reisende
Et rødt tog krysser en gammel steinbro over en elvemunning. Elven renner ut i et stort vann som utgjør bildets nederste tredjedel. I øverste tredjedel synes en snødekt fjellside. Bildet har normalperspektiv, og toget danner en linje gjennom hele komposisjonen.

Skal du ta Rørosbanen hjem til jul?

Nå er billettene klare!

15. november 2023

#reisende
Foto: Et tog kjører snart inn i en tunnel i et svært bratt berg. Til venstre i bildet renner en elv i et juv. Jernbanen ligger parallelt med elveleiet, men lenger opp i skrenten. Toget kommer fra nederste høyre kant av bildet og kjører mot tunnelen som ligger lengt opp og i senter av bildet.

Entur styrker kundestøtten etter ekstremværet "Hans"

Mange reisende har dessverre blitt truffet av ettervirkningene av "Hans", da ekstremværet førte til en rekke innstilte togavganger.

1. september 2023

#reisende
A train passing a lake in a snowy mountain landscape

How to reserve a seat when having an Interrail/Eurail Pass?

If you have a valid Eurail or Interrail Pass, you can reserve a seat via entur.no for travel with Vy, GoAhead or SJ on trains with mandatory seat reservations.

30. juni 2023

#reisende
En dame rekker ut hånden for å stoppe en buss fra AKT på en holdeplass. Hun står med ryggen mot kamera. Grafikk på bildet sier "Agder kollektivtrafikk (logo) + Entur (app-logo) = sant.

Nå får du kjøpt billetter i Agder i Entur-appen

Fra og med 1. juni får du kjøpt alle enkeltbilletter i Agder i Entur-appen.

1. juni 2023

#reisende
Blå bakgrunn med teksten "Nå kan du få rabatt på reiser med Ruter i Entur-appen". Ved siden av teksten vises et utklipp fra Entur-appen fra kjøpsløpet, der man ser at en Ruter-billett er satt ned fra 40 til 28 kroner. Ved siden av dette vises en illustrert hånd som holder en smart-telefon med bile av en billett med rabatt-symbol på.

Nå kan du få rabatt på reiser med Ruter i Entur-appen

Kunder har etterspurt fleksible kollektiv-billetter. Derfor har Ruter lansert en rabattordning for enkeltbilletter. Billettene er tilgjengelige i Entur-appen også.

17. april 2023

#reisende
En hånd holder opp en telefon mot en blå bakgrunn. På telefonen er Entur-appen åpen, og viser et reisesøk fra Oslo til Trondheim. Ved siden av hånden er logografikk av SJ NORD og Entur plassert på den blå bakgrunnen

SJ støtter opp om Entur som nasjonal reiseplanlegger

Nå kjøper du SJs togbilletter fra Oslo til Bodø i Entur-appen

26. februar 2023

#reisende
Bildet viser Saima, en ung kvinne i Entur-uniform som ser ut til siden. I forgrunnen ser vi Arve, en mann i 50-årene, også i Entur-uniform. De står i billettluken på Oslo S, men bakgrunnen er dus, så dette kommer ikke tydelig fram.

Slik finn du att det du har mista på toget

Det er fort gjort at ulukka er ute; paraplyen som blir attgløymd, telefonen som sklir ut av lomma og hamnar i setet eller ryggsekken som so umerkeleg ligg att på bagasjehylla. Entur er her for å hjelpe deg!

19. januar 2023

#reisende
En kollasj av bilder og tekst. Et bilde av Ragnhild og et sovende barn om bord på et tog. Et bilde av et kart med utsnitt fra Sveits og Tyskland. På en tekstboks står det "Reisebrev fra en Interrail-familie"

På sporet av noe magisk

Ragnhild Bakke og familien hennes la ut på et Interrail-eventyr i høst, og vi har fått reisebrev!

3. november 2022

#reisende
Fem studenter i 20-årene som står skulder mot skulder og smiler til kamera.

Sommerstudenter hjelper Entur med universell utforming

Vi har fått hjelp fra sommerstudenter innen IT og design for å ruste opp Enturs nettsider slik at de blir anvendelige for alle.

23. august 2022

#bedrift
Bilde av teksten "En buss for tog tur".

Vanlige spørsmål når det er buss for tog

Når det er buss for tog, dukker det ofte opp spørsmål om reisen. Her har vi samlet informasjon som kundesenteret vårt opplever at mange lurer på.

2. juli 2022

#reisende
Teksten "gjesteinnlegg fra Togfluencer Sigrid Elsrud" og et portrett av forfatteren står i forgrunnen for et bilde av et tog som kjører over en bru.

Togferie på sparket – sommertips fra Togbloggen

Legg sommerferien på skinner i år. Her kommer "togfluencer" Sigrid Elsruds beste tips for spontane utflukter med tog i inn- og utland.

1. juli 2022

#reisende
Bilde av en mor og datter som sitter på et tog og kikker i et kart.

På Interrail for første gang?

Tenk deg friheten ved å kunne reise så mye du vil i nesten hele Europa i inntil tre måneder. Her er noen tips til hva du bør tenke på om du skal på Interrail.

27. juni 2022

#reisende
Bilde av tre venninner som holder rundt hverandre og står ved siden av togskinner med sekker og bagasje fullpakket.

Nå kan 18-åringer vinne gratis interrail

For første gang kan norske 18-åringer være med i en konkurranse om å vinne interrailbilletter. I april deles rundt 35 000 interrailbilletter til europeisk ungdom for at de skal få en bedre kulturforståelse av Europa.

7. april 2022

#reisende
Bilde av Håkon Onsager og Hanne Nettum Breivik som står smilende foran to Entur-plakater.

Entur på ITS-forum

Hanne og Håkon var på ITS-forum og snakket om hvordan Entur jobber for å samle og foredle data fra kollektivtrafikken i Norge.

6. april 2022

#bedrift
Bilde av en gruppe damer som sitter i en trapp og hører på en annen dames presentasjon.

Vi fikk besøk av ODA

Denne uka var vi så heldige at vi fikk være vertskap for et ODA-nettverkstreff!

29. mars 2022

#bedrift
Bilde av tre menn som spaserer langs en buss med sekker på ryggen.

Samme pris på buss og tog i Trøndelag fra 1. mars

I høst utvidet AtB billettsone A til å gjelde hele Stjørdal og Melhus kommune i tillegg til Trondheim, Malvik og Skaun. Fra 1. mars kan du bruke enkeltbillett for sone A både på buss, trikk og tog!

25. februar 2022

#reisende
Bilde av en hånd som holder opp en mobiltelefon innlogget på Entur-appen.

Reisende vil vite mer før de vil reise kollektivt igjen

Frykt for trengsel på kollektivtransporten er en viktig grunn til at færre vil reise med tog på Østlandet, viser en ny undersøkelse. – Entur jobber for mer deling av data i samferdselssektoren så vi kan gi mer relevant informasjon til de reisende, sier Enturs direktør for marked og mobilitet, Hanne Nettum Breivik.

2. februar 2022

#reisende
Bilde av tre menn som spaserer langs en buss med sekker på ryggen.

Det jobbes med fleksible billetter

Våre reisevaner med kollektivtrafikk kan være endret for godt i kjølvannet av pandemien. Flere velger i større grad å jobbe hjemmefra og bilen har igjen blitt det foretrukne fremkomstmidlet til og fra jobb for mange.

19. november 2021

#reisende
Bilde av en gruppe utviklere som sitter ved siden av hverandre på et kontor og jobber på pc-ene sine.

Entur satser på IT i Innlandet

Pandemien har skapt en ny arbeidshverdag der fleksibilitet og nye arbeidsmetoder står i fokus. Nå satser Entur på distriktet og bygger opp et utviklerteam i Innlandet.

15. oktober 2021

#bedrift
Bilde av el-sparkesykler som står langs et fortau.

Få oversikt over el-sparkesykler i Entur-appen

Oslo kommune har regulert sparkesykkel-markedet i byen. Til glede for noen, og frustrasjon for andre. I Entur-appen finner du oversikt over sparkesykler i nærheten fra flere aktører.

8. oktober 2021

#reisende
Bilde av en dame som sitter i setet på et tog.

Lanserer én billett for buss og tog på Rørosbanen

Nå blir det enklere å reise kollektivt i Innlandet. SJ NORD og Innlandstrafikk har inngått et samarbeid slik at det blir mulig for kollektivreisende å bruke både tog og buss — med samme billett!

1. oktober 2021

#reisende
Bilde av en hånd som holder opp en mobiltelefon innlogget på Entur-appen.

8 ting du bør vite om Enturs reiseplanlegger

Enten du reiser daglig i ditt lokalmiljø, eller om du skal ut på tur i vårt langstrakte land, kan vår reiseplanlegger være et nyttig verktøy.

11. august 2021

#reisende
Bilde i fugleperspektiv av et lyskryss på natterstid med en rød buss kjørende på veien.

Samler hele kollektiv-Norge i et sømløst tilbud

Entur jobber på oppdrag fra Samferdselsdepartementet, og fungerer som digital infrastruktur for norsk kollektivtransport.

30. juni 2021

#reisende
Bilde av skjermer med grafer.

Datadrevet tilnærming i våre kundesentertjenester

Les mer om hvordan Entur gjennom innsamling av data skaper innsikt som bidrar til bedre kundeservice og den sømløse reisen

2. mai 2021

#bedrift
Bilde av en gruppe mennesker som står ved siden av en tavle med diagrammer og grafer.

Entur etablerer dynamiske innkjøpsordninger

Entur ønsker nye leverandører innen IT og HR velkommen til å tilby sine tjenester. Les mer om våre nye innkjøpsordninger.

7. mars 2021

#bedrift
Bilde av Ove Gjesdal, Marit Lien og Stine Fredriksen som står inne i et busskur, hvorav Marit (i midten) holder et par alpinski.

Hvordan få flere til å velge kollektivt?

Samarbeid om sømløse reiser på tvers av fylkesgrenser og ulike transportmidler er viktig for å få flere til å reise kollektivt. Her kan du lese mer om samarbeidet mellom Innlandet og Entur.

22. januar 2021

#reisende
Bilde av Entur's logo ved siden av logoen til Opentripplanner, samt et utklipp av Entur-appen foran et bilde av en togplattform.

OpenTripPlanner 2.0 is here

Try the next generation journey planning service, focusing on travel by scheduled public transportation in combination with bicycling, walking, and mobility services.

7. desember 2020

#bedrift
Bilde av en gruppe mennesker som smiler og prater i et møterom.

Entur og Startuplab inngår partnerskap

Samarbeidet skal bidra til å styrke innovasjon innen mobilitet og kollektivtrafikk med spesiell fokus på norsk næringsliv og startups

26. november 2020

#bedrift
Bilde av en digital tavle kalt Tavla som viser avganger fra ulike stoppesteder.

Lag din egen avgangstavle på to minutter

Med Tavla fra Entur kan du sette opp din helt egen avgangstavle i gangen hjemme, på en skjerm på jobb, eller på en PC eller mobil. Du kan velge mellom all offentlig transport i hele Norge - til og med sparkesykler. Nå er det også mulig å legge på egen logo.

29. oktober 2020

#reisende
Bilde av to utviklere som sitter foran pc-skjermer som viser kodelinjer.

Velkommen til Enturs nye nettsider!

I det hele Norge flyttet til hjemmekontor startet vi arbeidet med å lage nye nettsider.

3. september 2020

#bedrift
Bilde av fire personer som spaserer langs en bilvei.

Skal friste flere til å parkere bilen med data og deling

Ekspertene tror kombinasjonen av teknologi, deling av data, økt samarbeid og utviklingen av nye kjøretøy vil skape en ny, smartere og mer bærekraftig reisehverdag.

26. august 2020

#reisende