Gå til hovedinnhold
Min side
Til Reisende

Data og tjenester

Entur lager tjenester basert på data som rapporteres inn fra hele landets kollektivselskaper.

En nasjonal tjenesteplattform for mobilitet

En kollektivreise er en bærekraftig reise. Hvis det er enkelt å finne frem i tilbudet, kan de reisende lettere ta bærekraftige valg. Entur samler rute- og reisedata fra hele Norges mobilitetstilbud, inkludert sanntidsinformasjon. Dette er offentlige data, som vi deler åpent gjennom våre standardiserte grensesnitt

Entur lager kollektivtrafikkens digitale infrastruktur og vårt oppdrag er å være en effektiv leverandør av tjenester knyttet til reiseplanlegging og billettsalg til kollektivbransjen. Vi kobler datakilder fra nye former for mobilitet, som el-sparkesykler og bestillingstransport sammen med data fra tog, buss og båt. Slik kan de reisende lettere finne frem og komme seg fra A til B.

Tjenestene våre er laget slik at det skal være enkelt å koble seg på - både for store og små aktører. Enturs data dekker kollektivtrafikktilbudet underlagt kunngjøringsplikten som følger yrkestransportloven.

Gisle Pedersen

Produktsjef, Digitale tjenester

Lurer du på noe?

For tekniske spørsmål om API, gå til Utviklerportalen, eller send en e-post til kollektivdata@entur.org.

Du kan også ta kontakt med Gisle, vår produktsjef for digitale tjenester. Han kan svare på spørsmål om Enturs jobb for å koble Norges kollektivdata sammen.

gisle.pedersen@entur.org