Gå til hovedinnhold
Min side
Til Reisende

Vi fikk besøk av ODA

Denne uka var vi så heldige at vi fikk være vertskap for et ODA-nettverkstreff!

Flere titalls tech-kvinner fra ODA - Women in Tech Network tok turen til oss i Rådhusgata 5, og vi fikk muligheten både til å bli litt kjent og til å fortelle om hvordan Entur bruker data smart for å gjøre det enklere å velge å reise kollektivt.

I Entur-appen er det mulig å planlegge alle kollektivreiser. Uansett hvor i Norge du er, hvor du skal, og hva slags kollektivselskap du skal reise med. Det er også mulig å kjøpe alle togbilletter, og en rekke andre kollektivbilletter (til reiser med Innlandstrafikk, Ruter, Skyss, Kolumbus, Vestfold- og Telemarks fylkeskommune og Østfoldtrafikk) hos oss.

I tillegg til denne kule appen gjør vårt store tech-miljø veldig mye mer! Vår Digitale avdeling består av rundt 160 personer. Vi har i hovedsak tre oppgaver, og det er:

  • 💻Å lage systemer som togselskapene, og stadig flere andre kollektivselskap, bruker for å selge billetter i sine salgskanaler.

  • Samle data inn fra cirka 60 kollektivselskap for å lage og drifte reiseplanleggeren Entur.no / Entur-appen der det er mulig å se alle mulige kollektivreiser i hele landet.

  • Samle inn enda mer data som vi foredler og tilgjengeliggjør for andre kollektivselskap slik at den kan gjenbrukes og gi nytteverdi for andre aktører.I tillegg har vi kundesenter og betjente stasjoner som hjelper reisende med å finne reiser og å kjøpe billetter.

Arrangementet var hybrid så både de som fikk plass i våre lokaler og de som måtte være hjemme kunne få med seg treffet.
Vi håper å se ODA-gjengen snart igjen 💚