Gå til hovedinnhold

Entur og Startuplab inngår partnerskap

Samarbeidet skal bidra til å styrke innovasjon innen mobilitet og kollektivtrafikk med spesiell fokus på norsk næringsliv og startups

Bilde: God stemning på hackatonet som fant sted i september

StartupLab er norges største miljø for tech startups. Siden 2012 har de støttet mer enn 350 tech startups og 74% av dem vokser fortsatt. For tiden jobber de med mer enn 90 medlemmer i sin teknologi inkubator i Oslo og Bergen. Av kjente selskaper som startet sin reise her kan nevnes Zwipe, Kahoot, ReMarkable, Huddly og No Isolation.

StartupLab er Norges ledende oppstartsmiljø og fokuserer norske teknologi startups. I tillegg har de satt opp Mobilitylab, et eget industriprogram for mobilitet, hvor ambisjonen er å legge til rette for økt aktivitet mellom mobility startups, etablerte aktører og økosystemet forøvrig.

“StartupLab og MobilityLab er superfornøyd med å få Entur med på laget! Entur gjør allerede mye spennende og vi mener det er utelukkende positivt at de kommer tettere innpå oppstartsmiljøet” sier Øyvind Sævig, leder i MobilityLab.


Samarbeidet har allerede hatt en flying start. I September gjennomførte Statens Vegvesen, Startuplab og Entur et Mobility Hackathon der 75 hackere fra 18 land utforsket hvordan data og teknologi kan spille en viktig rolle for å løse utfordringer innen mobilitet og transport. Vinnerlaget hadde en løsning for “COVID-fri reise fra a til b”

Bilde: Vinnerlaget av Smart Mobility Hackathon med sin løsning for en RenTur


Fremover skal vi jobbe vi aktivt sammen for å være en drivkraft for innovasjon innen mobilitet og kollektivtrafikk med spesielt fokus på norsk næringsliv og startups. Første nettverksaktivitet er allerede under planlegging og vil gjennomføres på nyåret - helst etter at vi igjen kan møtes fysisk.

Som corporate partner av Startuplab er Entur i godt selskap. Vy har allerede vært partner i flere år. I tillegg er giganter som Telenor og Schibstedt med i nettverket.

Vi i Entur er veldig glade og stolte over å være partnere av Startuplab. Sammen skal vi sikre et grønnere og enda mer innovativt Norge gjennom samarbeider på tvers av mobilitetssektoren.

På bildet øverst på siden: Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (t.v) innledet hackathonet. I bakgrunnen jobber laget bak Metaroad, en løsning hvor droner brukes for å forbedre trafikksikkerhet. Metaroad vant pris for beste kreative løsning. Til høyre: Christel Borge, Kristian Kolind.

Alle foto: Anita Arntzen